Szponzorált linkek


  Navigáció
 Nyitó oldal
 Belépés

 Híreink
 Hírek
 Rovatok
 Információk
 Keresés
 Toplisták
 Bannercsere
  Élet és munka az Egyesült Királyságban
 Belépés az Egyesült Királyságba
 Munkavállalói Nyilvántartási Rendszer
 Munkavállalóknak
 Munkáltatóknak
 Tömegközlekedés
 Nyelvtanulás
 Au Pair
 Londoni Magyar Kereszténység
 Valutaváltó
 Linkek, Letöltések
 Linkek
 Magyarok a nagyvilágban
 Emigráció
 Repülőjegy
 Művelődés
 Társkereső
 Hírcsatornák
 Film, Zene
 Nyaralás
 Képeslapküldés
 Rádió
 Általános információk
 Linkgyűjtemények
 Kapcsolat
 Kapcsolat
 Ajánlj minket!
 Szórakozás
· Online rádióadók
 Munkalehetőségek
· Londoni munka
 Magyar Cégek
· Angliai Magyar Szaknévsor

  Friss híreink
· Pénz küldése a legolcsóbban Anglia és Magyarország között
· Magyar művész Londonban – avagy ki is Tubel Blanka?
· A Tóth lányok nagy sikert arattak
· Magyaroklondonban buli Tóth Verával és Gabival
· Nyelviskola Londonban
· Húsvéti Buli Londonban Pély Barnával
· Rómeó Vérzik Koncert
· Januárban ingyen lakom Londonban
· Fantasztikus nyeremény akció
· Canterbury

[ További cikkek ]

  Szótár

Keresett szó:Kis-/nagybetu nem számít
Ékezet nem számít
Táblázat készítése


  Valutaváltó=  Régebbi hírek
2008-06-10
· Angol kertművészet
· Woburn Abbey
2008-06-08
· Croydon
2007-09-12
· Mit és mennyit Angliába?
· Újra emelkedik az Angol (Brit) minimálbér
2007-09-10
· Kirúgták a Magyarokat
2007-09-06
· Magyar munkaerőt keresnek!
2007-08-16
· Bulldog Bash 2007
2007-07-08
· A Londoni 7/7 második évfordulója
2007-07-02
· Lakat alatt a gyanúsítottak
2007-06-29
· Beázik a Buckingham Palota
2007-06-28
· Tony Blair megy - Gordon Brown jön
2007-06-26
· Iron Maiden - A sztori
2007-06-24
· Tour De London
· Dohányzási tilalom London munkahelyein
2007-06-16
· A Download fesztivál történe
2007-06-14
· Download fesztivál 2007
2007-02-21
· Angliai építőipari vállalkozók figyelem!
2007-01-05
· Kinevezték a Tower első női őrét
2007-01-04
· A világ legdrágább vasúti jegye
2006-12-05
· Pataky buli Londonban
2006-11-17
· London a Legnépszerűbb
2006-10-24
· Londoni buszos körutazás
2006-10-21
· Magyarok Londonban
2006-10-16
· British Council Hungary
2006-10-12
· Repülőgép csapódott egy New York-i épületbe
2006-10-11
· A Google 1.65 Billió Dollárt fizet a YouTube-ért
2006-10-02
· £5.35 az új Angol Minimálbér
2006-10-01
· Az Al-Quaeda új videója
2006-09-17
· Új kezelési módot fedeztek fel az AIDS-re

Korábbi cikkekOlcsó Pénzküldés Magyarországra
Bulldog Bash 2007
Dátum: 2007. augusztus 16. csütörtök, 13:03 Szerző: fuligjimmy

Bulldog Bash 2007

Bulldog Bash 2007

Újra eljött augusztus és újra eljött Európa leghíresebb motorostalálkozója, a Hells Angels által rendezett Bulldog Bash. Ember! Micsoda hétvége volt! >>>Bulldog Bash 2007

 

 

Újra eljött augusztus és újra eljött Európa leghíresebb motorostalálkozója, a Hells Angels által rendezett Bulldog Bash. Ember! Micsoda hétvége volt!
Az évente megrendezett népszerű motorostalálkozó idén augusztus 9-től 12-ig zajlott Anglia szívében Warwickshire grófságban a Shakespeare County Raceway területén. Ez volt a 21. Bulldog fesztivál a világ első és leghíresebb motoros klub, a Hells Angels Motorcycle Club (Pokol Angyalai) szervezésében.

 

A Hells Angels  eredetével kapcsolatban évekig mindenféle legenda keringett. A legelterjedtebb monda az volt, hogy a klubbot a II. világháborúban tevékenykedő Hells Angels Bomber B-17-es  bombázó hadtestének túlélő tagjai alapították. Ezt a mítoszt teljesen alaptalanul újságírók terjesztették el úgy gondolván, hogy helyénvaló összekapcsolni a Hells Angels motor klubbot a háborús veteránokkal, akiknek a háborús évek után életformájukká vált a kalandvágy és az azzal járó veszély és izgalom. Az igazság az, hogy a motor klub és a bombázó ezred között a világon semmi más kapcsolat nem létezik, mint nevük azonossága és annak eredete. Az ötlet, hogy nevük legyen Hells Angels valóban egy katona javaslatára született, aki a Hells Angels „Flying Tigers” nevű repülősszázadában szolgált. Névszerint Arvid Olsen adta az ötletet az alapító tagoknak, akikkel személyes baráti viszonyban állt, viszont ő maga soha nem volt a klub tagja. A motoros klub Hells Angels Motorcycle Club néven, Fontana-ban, California államban lett megalapítva 1948 márciusában és a legrégibb és legnagyobb motoros klubnak számít.

 

De térjünk vissza a múlt hétvégéhez…
Két héttel a buli kezdete előtt még igencsak bizonytalan volt, hogy egyáltalán meg lesz-e tartva idén vagy sem. A közép-Angliai hatalmas esők okozta áradások több várost víz alá temettek a környéken, de szerencsére ez a terület épségben maradt, így augusztus 9-én kinyiltak a kapuk és a látogatók megkezdhették leverni sátraikat.
Mi 10-én reggel 9 körül indultunk Londonból 5 Harley-val. Nem kellett sietnünk, mert egyik társunk már előző nap odament és foglalt számunkra jó helyet a kempingben. Az idő csodálatos volt, szikrázó napsütés, 28 fok, így nem is a leggyorsabb utat választottuk, hanem kiélvezve a motorozás örömeit hamarabb letértünk az autópályáról és gyönyörű dimbes-dombos vidéki utakon folytattuk
utunkat. Fél egy körül értünk a helyszínre, s ahogy egyre közelebb dübörögtünk a kapukhoz, úgy telt meg szívűnk adrenalinnal, hisz már tudtuk, hogy fergeteges bulira számíthatunk, mivel nem először jöttünk a Bulldog Bash-re. Gyorsan felfertük sátrainkat, egy üveg Jagermeister-rel letoltuk az út porát és bevetettük magunkat a színes kavalkádba.
A kemping részből az árusok főutcáján át egyenesen a büfé térhez vezetett utunk, ahol vagy negyven féle kaja közül választhattuk ki ebédünk tárgyát. Miután jóllaktunk a custom sátor felé vettük utunkat, ahol több száz motorcsodán legeltethettük szemeinket a veterán mociktól kezdve a legvadabb képzeletet is felülmúló chopperekig. A motorkiállításra bárki benevezheti gépét, ha úgy gondolja, hogy az valamilyen szinten egyedi.
Itt, a custom sátorban összefutottunk Jerry*-vel, aki a Hells Angels motoros klub tagja és a Mottingham-i Warrs nevű Harley bolt fő szerelője, így már évek óta ismerjük őt. Csevegtünk vagy húsz percet az élet dolgairól, aztán elhúztunk a rock sátor irányába, ahol jó zene és hűs sör várt ránk. Itt aztán le is telepedtünk az est fénypontjára várva, ami nem volt más, mint a 42 éve futó rock n’ roll klasszikusainak számító Status Quo.
Nem kimondottan az én stílusom, mivel a keményebb rockzenét szeretem, de el kell ismernem, hogy fergeteges koncertet adtak és szerintem ők is nagyon jól érezték magukat, mert a rendes műsoridőre vagy fél órát ráhúztak. A koncert után a széplányok vették át a terepet és kizárólag felnőtt nézőknek való műsorral ajándékozták meg a nézőközönséget. Mondanom sem kell, hogy ennek is fergeteges sikere volt.  Ez a fantasztikus nap számunkra kb. hajnali 3-kor ért véget egy jó adag és jó csípős indiai curry-val.
A szombat reggel másnaposságból kifolyólag viszonylag nehezen indult, amit felelősségteljes felnőttek lévén tegnap is tudtunk, hogy így lesz, de úgy gondoltuk vállaljuk. Tehát fejenként 2 liter ásványvíz társaságában bevettük a célirányt, ami nem volt más, mint a drag-strip, avagy a negyedmérföldes gyorsulási pálya.

Ember! Ha nem láttál még ilyet, ezt feltétlenül be kell írnod a noteszedbe az “Ezt még megteszem mielőtt meghalok” jegyzeteid közé, mert ezt egyszerűen nem lehet kihagyni. 

Leírhatatlan érzés az a hatalmas erő látványa ami ezeket a szuper masinákat hajtja. Ha nem láttad, elképzelni sem tudod, de azért leírom, hogy például a Jet-car, a rakétameghajtású autó nem sokkal több, mint 5 másodperc alatt tette meg a kb 400 méteres távolságot és a célvonalon valamivel több, mint 270 mérföldes (kb 430km/ó) óránkénti sebességgel haladt, mondhatnám “repült” át. Képzeld el mekkora lehetett a pilóta adrenalin szintje! Huh!! Király!!!

Ezenkívül rajthoz álltak még a csodálatos “Hot-rod”-ok, melyek ugye az 1900-as évek elején készült kocsik szupertuningolt változatai. Ezeket sem szabad lebecsülni, mivel némelyikük simán elérte a 220 mérföldes (kb 350km/ó) óránkénti sebességet a negyedmérföldes versenytáv végére.

A show része volt még egy háromtagú motoros kaszkadőr csapat, akik

lélegzetelállító gumiégető mutatványaikkal vívták ki a közönség fergeteges tapsviharban megnyilvánuló elismerését.

A nem mindennapi show után bárki, akinek van elég vér a pucájában odaállhatott saját mocijával a rajtvonalhoz és kipróbálhatta mennyi szusz szorult a gépébe. Itt is voltak érdekes eredmények, például a leggyorsabb legális (uti közlekedésre alkalmas) motor egy tuningos, hosszabbított hayabusa volt, amely 198 mérföldes (316km/ó) óránkénti sebességgel repesztett át a célvonalon. A poén kedvéért (gondolom) egy pizzas moped is starthoz állt, a dobozzal a csomagtartón, ahogy kell. Neki is tuningos lehetett a gépe, mert a közönség hangos biztatására 400 méter végére elérte a 46 mérföldes (kb 73km/ó) óránkénti sebességet (remélem nem sült be szegénynek, me’ akko’ oda a biznisz).
A show végére úgy-ahogy ki is pihentük a másnaposságot, így nyakunkba szedtük a lábunkat és bejártuk a kereskedők sátorrengetegét, jó kis mocis cuccok után kutatva. Estefelé megnéztük a customkiállítás kiértékelését, aztán újra vissza a rock sátorba, ahol a nem kevésbé élvezetet nyújtó előzenekarok sora után a hetvenes évek egyik népszerű angol Punk zenekara, a Damned volt az aznapi fő attrakció.

Nem ismertem őket, de ők is király bulit csináltak. A koncert után 11 óra magasságában egy csodálatos tüzijátékkal ünnepelték a Bulldog Bash 21. évfordulóját a Pokol Angyalai.  

A tüzijáték után a közönség nagy örömére vizespóló fesztivált rendeztek, amire bárki jelentkezhetett, akár nő akár férfi volt az illető. Ezután a sörsátrak és a vidámpark még hajnalig üzemelt, hogy a látogatók mindent beleadhassanak az utolsó estébe.

Vasárnap reggel összeszedtük a 

 cókmókjainkat és újabb felejthetetlen élményekkel gazdagodva útra keltünk “dél felé, a szabadság felé” (csak vicc volt) London felé.

 

A 21. Bulldog Bash teljesen incidens mentesen zajlott le és biztos vagyok benne, hogy mindenki aki ott volt jól érezte magát.

 

* Sajnos az utolsó mondatom értelmét beárnyékolta az az incidens, amelyről csupán kedden értesültem és amely a Bulldog Bash befejezte után a Londonba tartó M40-es autópályán történt. Fent említett Jerry (polgári nevén Gerard Michael Tobin), akivel a custom sátorban összefutottunk és rövid beszélgetést folytattunk sajnos az úton hazafelé merénylet áldozata lett. Miközben két barátja társaságában motorozott hazafelé egy auto mellé húzott és fejbelőtték. Jerry a helyszínen meghalt. A rendőrség szerint a kivégzésszerű merényletnek semi köze nem volt a motoros találkozóhoz, inkább személyes leszámolásra gyanakszanak. Tudom, mindenkinek van sara, de én Jerryt egy kimondottan jószivű, kedves és vidám srácnak ismertem. Csupán 35 éves volt.

 

Nyugodj békében Jerry!


Írta: Fülig Jimmy

  
  Belépés
FelhasználónévJelszóBiztonsági kód: Biztonsági kód Kód megadása
Még nem vagy a felhasználónk? Regisztrálj, ingyenes!

  Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Rendezvények, színház,cirkusz,mozi
· Publikálta: fuligjimmy


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Rendezvények, színház,cirkusz,mozi:
Bulldog Bash 2007


  Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4.96
Szavazat: 29


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!


Kapcsolódó rovatok

Rendezvények, színház,cirkusz,mozi

Ehez a cikkhez nem lehet megjegyzést küldeni