Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1848 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. November 30. Péntek, 8:55 Hozzászólás témája: |
|
|
detti8 írta: | köszönöm szépen TOTHZ és seci!
még annyi lenne, hogy akkor arra gondoltam, hogy felveszem a franciát, mert azt már két éve tanulom itthon, max ha nem megy, akkor csak AS level-t teszek le, vagy azt sem, és második évben felveszek valami mást.
aztán még a jogot, ha olyat lehet, a matekot. és 4.iknek olyat lehet,hogy angol nyelv? és akkor a francia, matek, jog, angol lenne ez a négy. a jogot két évig angolul tanultam.
ja és az a legfontosabb, hogy én a college-ban day-time szeretnék tanulni, szóval vannak olyan kurzusok, hogy nem kell reggel 9től 5ig ott ülni? hanem mondjuk csak délelőtt, vagy mondjuk a hétből 3 napon délután? és mindenképpen Londonban vagy környékén szeretnék találni valami közepes iskolát. |
Akkor keves targyat kell felvenni. Igy jo esellyel marad idod dolgozni
Hogy mit vehetsz fel, az alapvetoen a GCSE eredmenyektol is fugg. Ami neked ugye nincs, de van otthoni kozepiskolai bizonyitvanyod, azzal lehet probalkozni. Avagy meggyozni az iskolat, hogy csinaljanak neked felvetelit.
Ez valoszinu jarhato ut, mert a fiunkat is (leven kulfoldinek minositett) behivtak a sulikezdes elott, hogy leellenorizzek az angoljat (mert ugye neki ez 2. nyelve es nem anyanyelve). Jo poen volt 7 ev itt tanulas utan, kb. 1 percig tartott Ha az angol a masodik nyelved, es meg nem elsz itt regen, akkor peldaul a vizsgazasra is kaphatsz plusz idot, sot talan meg szotart is hasznalhatsz. Nem ennek ra merget, de talan az elso 2 vagy 3 evben.
Hogy tothz-olvtarshoz kapcsolodjak, a fiam hasonlo cipoben jar, csak az ellenkezo nemueket preferlja (meg jo!). Szoval ha akarsz kerdezni tole es megfeleloen csinos vagy, akkor tudok adni egy email/MSNt
-seci |
|
Vissza az elejére |
|
 |
detti8 Újonc

|
Elküldve: 2007. December 2. Vasárnap, 16:42 Hozzászólás témája: |
|
|
huuh, köszönöm szépen, most már nagyjából mindent értek! remélem menni is fog.
de ha esetleg felmerül még valami kérdés, akkor írok nektek, esetleg a fiadnak vagy lányodnak  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
tothz Guru

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 916 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2007. December 2. Vasárnap, 19:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Seci, gondolom jóképű a fiad! Nekem kifejezetten csinos lányom van. Lehet hogy Londonban fog továbbtanulni. Ha sikerül, akkor összeismertethetnénk őket és utána együtt lázadhatnának!  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. December 11. Kedd, 15:56 Hozzászólás témája: |
|
|
tothz írta: | Kedves Seci, gondolom jóképű a fiad! Nekem kifejezetten csinos lányom van. Lehet hogy Londonban fog továbbtanulni. Ha sikerül, akkor összeismertethetnénk őket és utána együtt lázadhatnának!  |
Kuldtem privit a gyerek email-cimevel / MSN is...
En kifejetezetten orulnek egy magyar baratnonek
-seci |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 84 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. December 11. Kedd, 21:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok, látom jól képben vagytok az oktatás továbbtanulás terén.
abban tudnátok nekem segíteni,hogy hol keressek olyan iskolát ami a magyarországi főiskolának felel meg. tudom a google jó barát, de mivel gőzőm sincs a kinti iskola rendszerről így azt se tudom mit keressek, azon kívül hogy - Nemzetközi szállítmányozás és logisztikát tanulnék.
Ebben tudnátok segíteni? köszönöm |
|
Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. December 11. Kedd, 22:52 Hozzászólás témája: |
|
|
Londonb0y írta: | Sziasztok, látom jól képben vagytok az oktatás továbbtanulás terén.
abban tudnátok nekem segíteni,hogy hol keressek olyan iskolát ami a magyarországi főiskolának felel meg. tudom a google jó barát, de mivel gőzőm sincs a kinti iskola rendszerről így azt se tudom mit keressek, azon kívül hogy - Nemzetközi szállítmányozás és logisztikát tanulnék.
Angliaban nincs foiskola.
Egyetemeken keress undergraduate kepzest, az felel meg a magyar foiskolai kepzesnek.
College nem= foiskola.
-seci |
|
Vissza az elejére |
|
 |
tothz Guru

|
Elküldve: 2007. December 12. Szerda, 22:44 Hozzászólás témája: |
|
|
seci írta: | Londonb0y írta: | Sziasztok, látom jól képben vagytok az oktatás továbbtanulás terén.
Egyetemeken keress undergraduate kepzest, az felel meg a magyar foiskolai kepzesnek.
College nem= foiskola.
-seci |
Csak annyival egészíteném ki, hogy a 3 éves undergraduate képzés felel meg a mi főiskolai képzésünknek (BSc) a négyéves, esetleg öt pedig az egyetemi végzettségünknek (MSc), de itt ezt is undergraduate-nek hívják. MSc-t természetesen nem csak közvetlenül lehet szerezni, hanem a BSc után további két év tanulással is és ekkor már ösztöndíj is kapható hozzá. A potstgraduate képzést onnantól számítják, amikor a delikvens megszerzi az első iplomáját, akár BSc-t, akár MSc-t. A PhD (doktori fokozat) azonban már BSc-vel is elkezdhető, ekkor 4 év, ha MSc-vel látsz neki, akkor 3. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

|
Elküldve: 2007. December 15. Szombat, 4:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Óriási, köszönöm a válaszokat.
Végül meg is van a megoldás, akkor "International trade and logistics" képzést kell kerenem Bsc fokozatban.Ilyen jellegű képzésekre milyen a felvételi eljárás?
tothz írta: | seci írta: | Londonb0y írta: | Sziasztok, látom jól képben vagytok az oktatás továbbtanulás terén.
College nem= foiskola.
-seci |
Csak annyival egészíteném ki, hogy a 3 éves undergraduate képzés felel meg a mi főiskolai képzésünknek (BSc) a négyéves, esetleg öt pedig az egyetemi végzettségünknek (MSc), de itt ezt is undergraduate-nek hívják. MSc-t természetesen nem csak közvetlenül lehet szerezni, hanem a BSc után további két év tanulással is és ekkor már ösztöndíj is kapható hozzá. A potstgraduate képzést onnantól számítják, amikor a delikvens megszerzi az első iplomáját, akár BSc-t, akár MSc-t. A PhD (doktori fokozat) azonban már BSc-vel is elkezdhető, ekkor 4 év, ha MSc-vel látsz neki, akkor 3. |
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
tothz Guru

|
Elküldve: 2007. December 15. Szombat, 14:57 Hozzászólás témája: |
|
|
Londonb0y írta: | Óriási, köszönöm a válaszokat.
Végül meg is van a megoldás, akkor "International trade and logistics" képzést kell kerenem Bsc fokozatban.Ilyen jellegű képzésekre milyen a felvételi eljárás? |
Egy szóval, bonyolult! Valamit azért te is dolgozhatnál az ügy érdekében! A legegyszerűbb, ha megkeresed az ilyen kurzust hirdető egyetemeket és közvetlenül tőlük kérsz információt az undergraduate office-on keresztül. Hidd el nagyon segítőkészek lesznek és már előre fenni fogják a fogukat a te évi 3000 fontodra.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

|
Elküldve: 2007. December 15. Szombat, 19:24 Hozzászólás témája: |
|
|
tothz írta: | Londonb0y írta: | Óriási, köszönöm a válaszokat.
Végül meg is van a megoldás, akkor "International trade and logistics" képzést kell kerenem Bsc fokozatban.Ilyen jellegű képzésekre milyen a felvételi eljárás? |
Valamit azért te is dolgozhatnál az ügy érdekében! |
Nem kértelek hogy nézz utána valaminek is, csak tanácsot kértem, de ha ez megerőltető számodra, akkor elnézésedet kérem, hogy mertem kérdezni.
NEM a sültgalambra várok, s pláne nem várom senkitől hogy kikaparja a gesztenyét!
Nézd azért van a fórum hogy informálódjon az ember, hidd el folyamatosan keresek, és rengeteget teszek is az ügyben! De még nincs pontos információ, illetve nem ismerem a rendszert, felépítést az oktatásnak addig csak vakon keresnék. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
tothz Guru

|
Elküldve: 2007. December 19. Szerda, 16:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Londonb0y írta: | Nem kértelek hogy nézz utána valaminek is, csak tanácsot kértem, de ha ez megerőltető számodra, akkor elnézésedet kérem, hogy mertem kérdezni.
NEM a sültgalambra várok, s pláne nem várom senkitől hogy kikaparja a gesztenyét!
Nézd azért van a fórum hogy informálódjon az ember, hidd el folyamatosan keresek, és rengeteget teszek is az ügyben! De még nincs pontos információ, illetve nem ismerem a rendszert, felépítést az oktatásnak addig csak vakon keresnék. |
Ha meg akarsz sértődni szíved joga. De hidd el az általad feltett kérdésre itt így nem fogsz választ találni, mivel egy magyar, azaz EU-s állampolgár, magyar érettségivel nem tud az itteni rendszerbe közvetlenül belépni, mint ahogy az angol A levellel sem lehet közvetlenül elkezdeni a tanulást otthon (a minisztérium csak érettséginek fogadja el, felvételinek nem). Az utóbbira azt mondják, kérdezd meg az adott egyetemet és ők majd elmondják, hogy elfogadják, vagy sem. Ugyanez érvényes a fordítottjára is. De nagyon fontos tudnod, hogy a nagyobb egyetemeken (Oxford, Cambridge ...) már lezárult a felvételi jelentkezés. Tehát csak ismételni tudom magam, hogy sürgősen keress ki olyan egyetemeket, akik tanítják az adott kurzust és írjál nekik. Hidd el válaszolni fognak. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
detti8 Újonc

|
Elküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 19:16 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok, megint én vagyok!
a segítségetekkel azt hiszem,hogy megtaláltam a nekem való sulit!! mégegyszer köszönöm TOTHZ és Seci!
most egy olyan kérdésem lenne, hogy a barátom 18 éves, most fog érettségizni, és Londonban szeretne tanulni informatikát, de nem egyetemen, hanem valamilyen kurzuson. Léteznek ilyen kurzusok, amik mondjuk 1-2 évesek, és valamilyen szakképzettséget adnak? pl informatikust, vagy programozót..? tudnátok segíteni hol találok ilyet? vagy ez is olyan rendszer,mint az egyetemek, és ugyan úgy 3000 font per év? Mert ugye az lenne a lényeg,hogy ne legyen túl drága, és adjon valami igazi, felhasználható, hasznosítható képzést.
előre is köszönöm a válaszokat!!
üdv |
|
Vissza az elejére |
|
 |
tothz Guru

|
Elküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 19:56 Hozzászólás témája: |
|
|
detti8 írta: | sziasztok, megint én vagyok!
a segítségetekkel azt hiszem,hogy megtaláltam a nekem való sulit!! mégegyszer köszönöm TOTHZ és Seci!
most egy olyan kérdésem lenne, hogy a barátom 18 éves, most fog érettségizni, és Londonban szeretne tanulni informatikát, de nem egyetemen, hanem valamilyen kurzuson. Léteznek ilyen kurzusok, amik mondjuk 1-2 évesek, és valamilyen szakképzettséget adnak? pl informatikust, vagy programozót..? tudnátok segíteni hol találok ilyet? vagy ez is olyan rendszer,mint az egyetemek, és ugyan úgy 3000 font per év? Mert ugye az lenne a lényeg,hogy ne legyen túl drága, és adjon valami igazi, felhasználható, hasznosítható képzést.
üdv |
Ez az igazi College. Olyan mint bármelyik otthoni szakközép, azzal a különbséggel, hogy bárki bemehet és ha befizet egy nem túl borsos összeget, akkor tetszőleges kurzust végezhet el. A probléma maximum annyi, hogy egy programozói végzettséghez legalább két félévet el kell végezni. Tehát érdemes körülnézni, hogy a leendő tartózkodási hely közelében milyen college-ok vannak és ott kell érdeklődni. Mindez természetesen megtehető otthonról online is, nem kell személyesen intézni az ügyet. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 20:28 Hozzászólás témája: |
|
|
detti8 írta: | sziasztok, megint én vagyok!
üdv |
Mint tudjuk valami vagy jo, vagy olcso. A ketto igen ritkan jar egyutt, ha oktatasrol van szo, akkor soha.
Az otthoni, munkanelkuli-kozpontok altal favorizalt kepzesek kozul itt egy sincs, nem veletlenul, eladhatatlanok (mint szoftver uzemelteto, mezei programozo, stb) - ez sokeves velemeny, lehet hogy ma mar nem igy van, de nem lepodnek meg, ha meg mindig menne a szeker, en is toltam egy jo darabig.
Vannak specializalt kepzesek, szoftver-teszter, halozati szakember. Ilyen betuszavakra erdemes keresgelni: ISEB, Comptia A+, Compia egyebek, MCSE.
Egy eleg jo lista van itt: http://www.coursemonster.co.uk/
Arra keszulj, hogy ezek 3-5 napos kurzusok, vizsgakkal, esetleg tobb, darabja 500-1000 font koruli osszegert. Viszont utana beirhatod a CV-be, hogy elvegezted es ezt megerti az, aki fel akar venni...
Ami a pechetek, hogy ezekre a draga kurzusokra altalaban fel lehet venni kamatmentes hitelt - de sajnos ti valoszinuleg nem fogtok megfelelni a hitelbiralatnal. Persze megprobalni meg lehet!
-seci |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tide Újonc

|
Elküldve: 2008. November 17. Hétfő, 10:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Szeretnék jelentkezni a Southgate-i College-ba 1-2 éves vmilyen szakmai kurzusra.A kérdésem az lenne, hogy ha elvégzem ezt a kurzust mennyire számit? Több fizetést kapnék? Jobban el tudnék helyezkedni?
Válaszotokat előre is köszönöm! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|