Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
bertie Guru

|
Elküldve: 2009. November 23. Hétfő, 8:00 Hozzászólás témája: |
|
|
nagy reszevel egyet lehet erteni, bar a hostelos reszt en kihagynam, azaz en biztos nem mennek olyan helyre ahol 18 ember van egy szobaban, igaz, kiindulasnak jo lehet, olcso, meg talan 2 hetig nem olyan borzaszto |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Fisher Újonc

|
Elküldve: 2010. Február 20. Szombat, 16:33 Hozzászólás témája: GCE A-level |
|
|
Üdv!
Az érdekelne, hogy az itthoni angol és informatika érettséginek mi a kinti megfelelője. Ha jól tippelek GCE A-level English language és Information and Communications Technology. Tehát elfogadják őket ilyen formában. Köszönöm előre s a segítséget.
Üdvözlettel Fisher. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kornelk Újonc

|
Elküldve: 2010. Február 21. Vasárnap, 8:46 Hozzászólás témája: Re: GCE A-level |
|
|
Fisher írta: | Üdv!
Az érdekelne, hogy az itthoni angol és informatika érettséginek mi a kinti megfelelője. Ha jól tippelek GCE A-level English language és Information and Communications Technology. Tehát elfogadják őket ilyen formában. Köszönöm előre s a segítséget.
Üdvözlettel Fisher. |
Sztem egy érettségivel nem mész itt sokra IT téren.
Lehet meg sem éri leforditanod |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Fisher Újonc

|
Elküldve: 2010. Február 21. Vasárnap, 10:50 Hozzászólás témája: . |
|
|
Természetesen továbbtanuláshoz kell. A Dundee-ban található Abertay-ra szeretnék jelentkezni, Computer Game Applications Development szakra. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Chew Újonc

Csatlakozott: Nov 01, 2009 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2010. Február 21. Vasárnap, 20:58 Hozzászólás témája: |
|
|
én egy gyors random kérdéssel fordulok ide;
még középiskolás vagyok, angol kéttannyelvű kereskedelmi suliba járok, és szeretnék majd suli után angliában tanulni/dolgozni. mennyit érdemes várni vele az érettségi után? a nyelvvizsgát még ebben vagy a következő évben megpályázom, remélhetőleg elérek egy jónak számító IELTS-t. még nem tudom milyen témában tanulnék tovább, de a művészet foglalkoztat leginkább. hamarosan angol nyelvű ECDL vizsgám is lesz, ha minden igaz.
előre is köszönöm  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Fisher Újonc

|
Elküldve: 2010. Február 22. Hétfő, 18:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Ugyan nem vagyok szakértő a témában, de szerintem nem kell várnod semmire. Ahogy megvan az érettségi már regisztrálhatsz is a UCAS-ra, majd jelentkezhetsz az általad kiválasztott suliba. Vagy akár olyat is csinálhatsz, hogy kimész egy kicsit "kinti levegőt szívni", közelebről megvizsgálni az iskolákat, városokat. IELTS-t kb 6-tól fogadják el asszem, de minden iskolának a követelményei közt meg van adva a pontos érték. Még én sem tettem le, de úgy hallottam kb egy középszintű nyelvizsga nehézségének felel meg. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kriszta8 Haladó

|
Elküldve: 2010. Február 22. Hétfő, 20:32 Hozzászólás témája: IELTS |
|
|
IELTS angol egyetemekre inkább a felsőfokú nyelvvizsga szintje - szaktól függően 6 - 7,5 pontos eredmény a követelmény. Érvényessége 2 év. Interneten sok feladatsor van. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
marla Újonc

Csatlakozott: Feb 23, 2010 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2010. Február 23. Kedd, 21:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Londonban élek kb. fél éve és azon gondolkodom hogy szeptemberben egyetemre megyek, csak még azt nem tudom hogy Mo-n távoktatásra menjek vagy itt végezzem el. Tud valaki valamit az itt igényelhető Student Support-ról? Nincs bajom az angollal de nekem a leírások eléggé bonyolultak. Az egyetemek és az UCAS honlapján szinte semmi konkrét nincs..  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Capricornus Újonc

|
Elküldve: 2010. Máj 21. Péntek, 22:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Átolvastam pár továbbtanulásos topicot és felmerült bennem egy pár kérdés. Azt látom, hogy az angol képzés nem egyszerű és tudom, hogy a továbbtanuláshoz kell az IELTS nyelvvizsga. Ezt kint is le lehet tenni, ugye? A másik kérdésem az, hogy elmondásaitok alapján meg kell lennie a GCSE vizsgának, hogy felvegyenek egyetemre, illetve az azt megelőző 2 éves képzésre - a nevekkel még gondban vagyok, sok az info - akkor be kell számíttatnom a magyar érettségimet is, ahogy azt elmondtátok, minimum 4-es átlagnak kell lennie (Az enyém 3.8 - 3.6 környékén mozog), illetve kell bele emelt szintű is vagy bőven megfelel nekik a GCSE vizsgaeredmény? Illetve tudja valaki, hogy biológia szakra (etológia) mik a követelmények, hasonlóak mint itthon? (Itthon ált.ban biosz - matek és biosz - info párosítással lehet bioszt tanulni, illetve fizika, kémia.)
A válaszokat előre is köszönöm! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Fisher Újonc

|
Elküldve: 2010. Máj 28. Péntek, 9:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Capricornus:
Igen az IELTS-t le lehet tenni kint is. GCSE nem kell külön, elfogadják a magyar érettségit, kb egy szintnek felelnek meg. (tudtommal ez a középszintre igaz, szóval az emeltet max kis plussznak veszik). A követelményeket legkönnyebben az iskola honlapján találhatod meg. Van sok oldal ahol összehasonlítják a különböző sulikat, ez nem feltétlen egy törvényszerű viszony, ám egy kiindulási pontot azért ad. Így már esetleg kereshetsz magyarokat, akik oda jártak/járnak, véleményüket is megkérdezheted. Sok sikert!
Üdv Fisher |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Capricornus Újonc

|
Elküldve: 2010. Máj 28. Péntek, 16:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi a választ Körülszimatolok még jobban, aztán meglátjuk, hogy mik a követelmények. Sajnos az itthoni érettségim nem lett annyira fényes, mint szerettem volna, majd meglátjuk, mi lesz, hogy lesz. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
leona Újonc

|
Elküldve: 2010. Augusztus 31. Kedd, 15:57 Hozzászólás témája: Támogatások |
|
|
Sziasztok!
Szeptembertől felsőoktatásban fogok tanulni Angliában. Érdekelne, hogy milyen támogatásokat kaphatok az államtól! Ha valaki tud kérem segítsen! Előre is köszönöm. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1848 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2010. Augusztus 31. Kedd, 16:14 Hozzászólás témája: Re: Támogatások |
|
|
leona írta: | Sziasztok!
Szeptembertől felsőoktatásban fogok tanulni Angliában. Érdekelne, hogy milyen támogatásokat kaphatok az államtól! Ha valaki tud kérem segítsen! Előre is köszönöm. |
Semmilyent, 3 ev itt lakas kell hozza.
Azert probalkozz, hatha megis van valami, amit az adott egyetem ki tud bulizni. De alapbol semmire sem vagy jogosult.
-seci |
|
Vissza az elejére |
|
 |
leona Újonc

|
Elküldve: 2010. Augusztus 31. Kedd, 16:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Eddig én is eljutottam, de azért nagyon köszi. Még próbálkozom. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Fisher Újonc

|
Elküldve: 2010. Augusztus 31. Kedd, 17:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem úgy rémlik, hogy diákhitelt vehetsz fel és ha minden igaz, akkor ezt csak akkor kell kifizetned, ha egy minimum fizetést elértél a jövőben. De nem vagyok biztos benne, én Skóciába megyek, ott meg ingyenes az oktatás.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|